De dubbele dans van terugval en groei bij hypnotherapie

Door Wendy Baets

Hypnotherapie is een krachtige tool die mensen in staat stelt om diep in hun onbewuste te reizen en daar transformatie te vinden.
Soms echter, ervaren mensen wat lijkt op een terugval, juist op het moment dat ze vooruitgang boeken.
In deze blogpost wordt dit fenomeen verkend, en vertel ik meer over de diepere betekenis achter deze schijnbare terugval.

De illusie van terugval

Wanneer een cliënt een periode doormaakt van ogenschijnlijke terugval tijdens hypnotherapie, kan dit een verwarrend en ontmoedigend moment zijn.
Het lijkt alsof oude patronen terugkomen en de vooruitgang tot stilstand komt.
Echter, dit kan eigenlijk een teken zijn van diepgaande innerlijke verandering.

Waarom gebeurt dit?

Schijnbare terugval bij hypnotherapie is vaak een reactie op de confrontatie met diepgewortelde emoties, overtuigingen en trauma’s.
Het onbewuste kan soms terughoudend zijn om deze los te laten, zelfs als ze schadelijk voor je zijn. Het is als een oude jas die comfortabel aanvoelt, zelfs als hij versleten is.

Een kans voor verdere groei

Wat er echter gebeurt tijdens deze schijnbare terugval is dat het onbewuste de kans krijgt om op een dieper niveau te helen en te transformeren.
Dit is een cruciaal moment waarop de therapeut en de cliënt samen kunnen werken om door de weerstand heen te breken en de echte groei mogelijk te maken.

Praktische stappen

  1. Erkenning en acceptatie: Het is voor zowel de therapeut als de cliënt belangrijk om de schijnbare terugval te erkennen als een mogelijk teken van vooruitgang.
  2. Open communicatie: Het is goed om deze gevoelens en ervaringen te kunnen delen. Dit creëert een veilige ruimte voor verdere exploitatie.
  3. Dieper graven: Vervolgens kan deze periode gebruikt worden om dieper te graven in de onderliggende oorzaken en patronen. Vaak zijn er verborgen inzichten te vinden.
  4. Versterken van hulpbronnen: Dit is een uitstekend moment om de hulpbronnen en vaardigheden, die al aanwezig zijn, aan te boren. Dit biedt een anker in tijden van schijnbare terugval.

Conclusie

Schijnbare terugval bij hypnotherapie kan een teken zijn van diepgaande verandering die zich afspeelt in het onbewuste. Het is een uitnodiging om dieper te graven, te begrijpen en te helen.
Door samen te werken met de therapeut, kan de cliënt uiteindelijk een hoger niveau van persoonlijke groei bereiken dan van tevoren mogelijk leek.

Bij Joy4heart bied ik jou graag die veilige omgeving, waarin jij je als cliënt op een veilige manier open mag stellen voor persoonlijke groei.

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Joy4heart

Wendy Baets

Adres

Klaverweide 27
5469 GM Keldonk

Telefoon

06-42087673

Bedrijfsgegevens

KvK: 90797981
BTW: NL004842633B28
Privacyverklaring
Algemene voorwaarden
Klachtenprocedure